• darkblurbg

Wij zijn Amsterdam Painters Tours. Wij organiseren speciale wandel-tekentours door de mooiste straten van Amsterdam, voor wie meer wil horen over en zien van de beroemdste schilders die de stad gekend heeft. En we willen je de kans geven om je voor één dag Van Gogh of Rembrandt te wanen!

 

Tijdens de tours word je door de stad geleid door onze ervaren en vooral gepassioneerde stadgidsen. Zij nemen je mee langs de eeuwenoude grachten, kerken, huizen, cafés en restaurants die deel uitmaken van de verhalen van Nederlands’ grootste kunstenaars. Langs de cafés waar Rembrandt zijn biertje ooit dronk en langs de kades waaraan Van Gogh anderhalve eeuw geleden de Amsterdamse vergezichten op het doek vastgelegde.

 

Onderweg bieden we je mogelijkheid om zelf eens het potlood in handen te nemen. Onder toeziend oog en aan de helpende hand van onze gidsen, die een verleden hebben als kunstdocent, kun je je persoonlijke Amsterdam Painters Tours gids-en-tekenboek openklappen en schetsen op de plekken waar de grote kunstenaars ooit hun werken hebben gemaakt. Schetsen van de stad van nu, geïnspireerd door de schilders van toen.

 

En we stoppen onderweg niet alleen om te tekenen; ook op culinair gebied doen we ons best om je in de watten te leggen, met tussenstops bij authentieke cafés en restaurants voor nostalgische Amsterdamse lekkernijen. Om in stijl het Nederlandse weer te trotseren voorzien we je bovendien van een Amsterdam Painters Tours rugtas, met daarin - naast je boekje en een tekenset - ook je eigen paraplu en poncho.

 

Loop met ons mee en laat je inspireren en verrassen door de stad, zijn kunstenaars, hun verhalen en misschien wel je eigen tekenwerk. Amsterdam Painters Tours trakteert je op een educatieve, historische, creatieve en culinaire tour, door de mooiste stad ter wereld.