• darkblurbg

In de I am Van Gogh Tour volg je het pad van een jonge Vincent door Amsterdam.

 

‘Het is een mooie stad’, schreef van Gogh in een van zijn vele brieven aan zijn broer Theo. ‘Oh, ik zou je zo graag alle mooie dingen hier laten zien’. Tijdens de tour krijg je de stad te zien door de ogen van Vincent, die in alles in de stad schilderijen zag en dit uitdrukte met zowel inkt in zijn brieven als met verf in zijn werken. Hij bestudeerde de technieken van Rembrandt en het kleurgebruik van Frans Hals en paste zijn bevindingen meteen toe in zijn werken.

 

Vincent bezocht Amsterdam drie keer en verbleef in totaal meer dan vierhonderd dagen in Amsterdam voor zijn studie Theologie, waarmee hij uiteindelijk priester wilde worden. Hij maakte twee bekende werken in die tijd: Stadsgezicht in Amsterdam en De Ruyterkade. Hij had er echter nooit rekening mee gehouden dat hij een van de grootste kunstenaars ooit zou worden.

 

Onder begeleiding van onze gids Rudolph, zelf voormalig tekenleraar, kruip je in de huid van een jonge Vincent en leg je de stad vast zoals hij dat ooit ook deed. We voorzien je van je persoonlijke I am Van Gogh Gids en bepakte Amsterdam Painters Tours backpack en nemen je mee over de grachten en door de Jordaan, door de straten waar Vincent heeft gelopen, langs de huizen waar hij verbleef, de kerken waar hij preken bijwoonde en de plekken waar hij de kwast in de hand nam.

 

Onderweg word je in de watten gelegd met nostalgische Amsterdamse lekkernijen, in cafés die Vincent ooit ook bezocht. Een educatieve, creatieve en culinaire tour, in de voetsporen van Van Gogh.